Voorgerecht Kerstrecept

Ingrediënten coquilles met pastinaakcrème, salieboter en hazelnoten voor 4 personen:

12 coquilles
2 stuks middelgrote pastinaak
400 ml gevogeltefond
Een scheutje droge witte wijn
1 sjalot
1 teen knoflook
100 gram + 2 theelepels roomboter
100 gram hazelnoten
Peper en zout

Schil de pastinaken en snij ze in stukjes. Doe de stukjes pastinaak, de gevogeltefond en een scheutje droge witte wijn in een pan en breng aan de kook. Kook de pastinaak tot het gaar is.
Versnipper de sjalot en pers de teen knoflook. Smelt een theelepel roomboter in een steelpan. Bak tot het begint te geuren.
Doe de pastinaak bij de sjalot en de knoflook en pureer tot een gladde puree. Voeg het vocht waar je in gekookt hebt beetje bij beetje aan de pastinaak toe tot je de gewenste dikte hebt.

Dep de coquilles droog en bestrooi met peper en zout. Smelt een theelepel boter in de pan. Leg de coquilles in de pan en bak aan beide kanten kort aan. De binnenkant mag best nog een beetje rauw zijn.

Smelt de resterende boter in de steelpan. Leg de saliebladeren in de pan en bak tot ze krokant zijn. Schep de saliebladeren uit de pan en laat even uitlekken op een stukje keukenpapier. Maak de salieboter af met een beetje peper uit de molen.
Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en hak ze in grove stukken.

Pak een mooi bord en schep de pastinaakcrème erop (of gebruik een spuitzak om mooie bolletjes te spuiten). Leg de coquilles in de pastinaakcrème en giet er een beetje salieboter omheen. Strooi de hazelnoten over het gerecht en maak af met krokante saliebladeren.

Winkelwagen